Industriemballage – Kreativa lösningar och unika material

Kostnadsbesparande och miljömässigt effektiva: Wellplast AB har mer än tjugo års erfarenhet av att utveckla och tillverka kostnadseffektiva förpackningslösningar och unika material. Våra huvudsakliga kunder finns inom fordonsindustrin men vi levererar också till bygg- och stål-, livsmedel- och läkemedelsindustrin. Hur kan vi hjälpa dig?
Wellplast® material
Standardprodukter
Kundanpassade emballage

Plastic Pallet Concept
Farligt gods

Award winning packaging solutions

“Vår specialitet är att utveckla logistiskt effektiva förpackningslösningar och förpackningsmaterial, med huvudsaklig inriktning på bilindustri.”

Joakim Svensson
Designer, Wellplast AB

Unika material och kreativa förpackningslösningar

Wellplast® – rena och fukttåliga förpackningslösningar i svensktillverkad kanalplast. Wellplast AB tillverkar kanalplast med olika egenskaper för konvertering och tryck. Materialen säljs som ark eller konverteras till rena och fukttåliga förpackningar i vårt standardsortiment eller till kundanpassade förpackningslösningar. Vår stora erfarenhet inom förpackningsutveckling och våra unika material gör Wellplast AB till en värdefull leverantör till kunder över hela Europa. Wellplast AB har belönats med ett stort antal priser och utmärkelser genom åren.

Vårt mål är att alltid leverera kreativa förpackningslösningar för optimal logistik och ergonomi och med minimal miljöpåverkan.

Ledande inom förpackningsteknologi sedan 1999

Wellplast® miljövänliga & hållbara förpackningslösningar

Wellplast AB grundades 1999 på Chalmers som ett materialutvecklande bolag. Idag är företaget specialiserat på att leverera förpackningsmaterial och transportemballage för kunder med höga krav. Vi utvecklar och producerar materialen i vår anläggning i Åstorp och flera av materialen har unika egenskaper. Kärnan i Wellplast ABs verksamhet är att leverera hållbara förpackningslösningar till våra kunder – vårt gröna åtagande – därför att minimerad miljöpåverkan genom maximerad effektivitet också är en bra affär.

Kombinationen av unika material och en gedigen erfarenhet inom förpackningsutveckling gör Wellplast AB till en uppskattad leverantör till många bolag över hela Europa.

Våra huvudsakliga kunder finns inom fordonsindustrin men vi levererar också till bygg- och stål-, livsmedel- och läkemedelsindustrin.

REDUCE – REUSE – RECYCLE

Detta är nyckelorden för vår verksamhet. Vi har tjugo års expertis inom att minska miljöpåverkan genom att maximera effektivitet inom transport och logistik. Minskat spill på grund av skadat gods, minskade transporter genom att optimera fyllnadsgrad i pallar och containers och genom att använda vårt material om och om igen. Vi köper till och med tillbaka våra (och andras) förpackningar så materialet kan återanvändas till nya, smarta Wellplast förpackningar. Ett hållbart val helt enkelt.

NYHETER HOS WELLPLAST

Wellplast stärker kundfokus och marknadsservice!

Ett intensivt arbete med fler marknadssatsningar samt en ökad kundtillströmning har lett till att vi på Wellplast har utökat vår marknadsservice och receptionisttjänst.
Wellplast på LogiMAT 2024

Wellplast AB ställer ut på LogiMAT 2024

Vilka fördelar kan återanvändbara…
Wellplast på Modex 2024

Wellplast AB ställer ut på Modex 2024

Se vi på Modex 2024? Vi står i monter B2404 för att presentera…

Wellplast AB väljer begagnade datorer före nya

Vad ska ett e-postmeddelande få kosta vår planet? Wellplast…
© Copyright 1999 - 2022 Wellplast AB