Bygg och stål

Väl skyddande och fuktsäkert emballage för utomhushantering av byggmaterial

Wellplast AB har under lång tid varit leverantör av emballage till ledande företag inom metallbearbetande industri och tillverkare av byggprodukter. Företaget har byggt upp en gedigen kunskap om vad som krävs av emballagelösningarna för att de ska fungera i alla led. Erfarenhet har byggts upp genom ett nära samarbete med våra kunder. Mängden lyckade projekt gör att företaget har en stor erfarenhetbas att söka i.

 • Fuktsäkert

  Skyddar byggmaterial som hanteras eller lagras utomhus

 • Tåligt

  Skyddar mot skarpa kanter

 • Styvt och lätt

  Hög styvhet i förhållade till vikt

 • Miljöeffektiv

  Består av polypropen och är 100% återvinningsbart

Emballage för krävande applikationer och känsliga produkter.

Gemensamt för materialen Wellplast AB använder är att de är extremt starka och tåliga i förhållande till vikt. De påverkas inte av fukt och vatten samt är kemikaliebeständiga. De är rena vilket innebär att de inte släpper partiklar och damm. I och med att de är oorganiska minimeras risken för mögeltillväxt. Dessa egenskaper gör att de passar väl även som returemballage som ska användas under lång tid.

Wellplast®- kanalplast för bygg & industri

Emballering av plan och korrugerad plåt

Att packa metalldelar ställer ofta stora krav på emballaget på grund av hög vikt och skarpa kanter. Wellplast® är tåligt och erbjuder ett överlägset skydd mot skarpa kanter. Wellplast® har låg vikt och är lätt att hantera.

Wellplast®- smarta rör i kanalplast

Emballering av långgods, rör och stänger.

Wellplast® fungerar som fuktspärr, för att förhindra repor och styva upp buntarna. Det är mycket tåligt och påverkas inte av fukt eller kemikalier.

Wellplast®- kanalplast som skydd till golvet

Skyddsmaterial för bygg

Optimalt skydd för golv och andra ytor under byggnation. Skivorna är mycket tåliga. De har en mycket låg vikt samtidigt som de ger ett bra skydd. De är dessutom lätta vika och skära till för att anpassas i storlek eller för vinklar.

Emballage för utomhuslagring

Wellplast AB levererar mycket emballage för byggmaterial som lagras och hanteras utomhus. Fukttåligheten gör att de skyddar väl och der bra ut även vid lång tids lagring utomhus. Det kan vara allt från lådor som hanteras av hantverkare till skyddsskivor för takplåt, rännor och rör.

Formar vid betonggjutning

Wellplast material fungerar utmärkt vid gjutning av betong. Kraftigare material för att bygga formar och tunnare för att använda som släppmaterial i formar.

Kontakta oss för mer information

Jacob Volckerts

Jacob Volckerts

Produktspecialist - Bygg och stål

Wellplast AB

Turistgatan 2
SE-265 39 Åstorp
Telefon: 0431 431 444
Fax: 0431 431 555
info@wellplast.se eller fyll i formuläret

Vad kan vi hjälpa dig med?

3 + 5 = ?

Material

© Copyright 1999 - 2021 Wellplast AB