Batterier och farligt gods

Vi tar hand om hela processen, från idé till certifierad förpackningslösning

Airbags och batterier, särskilt Lithium-Ion batterier till fordonsindustrin, klassas som farligt gods. Detta innebär att förpackningen måste vara UN-certifierad. Faktorer som avgör vilka krav som ställs på förpackningen är bland annat hur batteriet klassas – om det är en prototyp, ett testat serietillverkat batteri, ett förbrukat batteri för avfallshantering eller återvinning, eller om det är ett skadat eller defekt batteri. Vikten är också en faktor och är ofta hög. Den tredje faktorn är hur batteriet ska transporteras. Reglerna är olika beroende på om batteriet skall transporteras med lastbil, tåg, båt eller flyg.

Wellplast AB utvecklar förpackningar för alla typer av batterier, från små celler till stora fordonsbatterier och bistår under hela certifieringsprocessen.
Wellplast®- smart batteriförvaring vid transport

Pallsystem för stora fordonsbatterier

Pallsystem för tunga transporter med optimerad pallbox och inre montering anpassad till det specifika batteriet. Används ofta för hybridbatterier och stora batterier för lastbilar och bussar. Slitstark och framtagen för returtransportsystem.

Wellplast®- kanalplast smart förvaring

Automatiseringsbricka för battericeller

Termoformad bricka designad för de specifika battericellerna och anpassad för lastbärare och automatiseringssystem. Finns i robust konstruktion för retursystem eller i lättvikt för engångsflöden. Används ofta för robotplockning.

Wellplast®- lock till stora lådor i kanalplast

Pallbricka för batterimoduler

Termoformad twinsheetbricka avsedd för den specifika batterimodulen och det valda pallsystemet. En mycket hållbar lösning som passar för transport, lagring och automatisering. Används ofta för robotplockning.

  • Förpackningsdesign

  • Förpackningsproduktion

  • Rådgivning om frakt av farligt gods

  • Förpackningstester

  • Assistans vid UN-certifiering

  • Certfikatsinnehav och underhåll

© Copyright 1999 - 2021 Wellplast AB