Fordons- och verkstadsindustri

Minskade transportkostnader genom optimerad logistik

Wellplast® erbjuder effektiva emballagelösningar utvecklade för optimal logistik, ergonomi och miljömässig hållbarhet

Wellplast® materialens egenskaper möjliggör flexibla lösningar för fordonskomponenternas många gånger svårpackade former. Genom detta kan vi ta fram emballagelösningar som maximerar fyllnadsgraden i pallar och containers. I Wellplast® sortimentet finns unika material med egenskaper för att emballera repkänsliga produkter och material med korrosionsskydd och ESD-skydd. Wellplast AB har under lång tid arbetat tillsammans med ledande verkstadsföretag och fordonstillverkare och byggt upp en stor erfarenhet om vad som krävs för optimal funktion. Kraven är höga oavsett om det handlar om emballage för returanvändning eller engångsflöden, kundanpassade lösningar eller standardemballage.

Avdelningen för förpackningsutveckling är en värdefull tillgång. I nära samarbete med kunden utvecklas den optimala transportlösningen. En minimerad miljöpåverkan genom maximerad effektivitet är en bra affär.

 • Minskade transportkostnader

  Vi maximerar fyllnadsgraden i pallar och containers

 • Emballage av repkänsliga produkter

  Wellplast SOFT material är utvecklade för att att emballera repkänsliga produkter som lackerade detaljer och speglar.

 • Förpackningar med hållbarhet i fokus

  Slitstarka material lämpar sig för retursystem, 100% återvinningsbara efter användning

 • ESD-skydd

  Effektivt ESD-skydd för produkter känsliga för statisk elektricitet

 • Farligt gods

  Emballage för airbags och Litium-Ion batterier

Emballage för krävande transporter och känsliga produkter

Gemensamt för materialen Wellplast AB använder är att de är extremt starka och tåliga i förhållande till vikt. De påverkas inte av fukt och vatten samt är kemikaliebeständiga. De är rena vilket innebär att de inte släpper partiklar och damm. I och med att de är oorganiska minimeras risken för mögeltillväxt. Dessa egenskaper gör att de passar väl även som returemballage som ska användas under lång tid.

Repkänsliga produkter

Produkter med en lackerad yta eller känsliga plastdetaljer kan vara en utmaning att emballera säkert och effektivt. Här används våra våra olika SOFT-material som har en skonsam yta samtidigt som de är mycket tåliga.

Kundanpassade lösningar

Wellplast material används med fördel till kitlådor, att emballera rep- eller ESD-känsliga komponenter, fixeringsskivor och mycket annat.

WCI® Korrosionsskydd

Att smörja och fetta in metalldelar är ofta tidskrävande och det behövs ofta tvätt före montering. Med materialet WCI® konstrueras lösningar där man kan slippa dessa moment och ändå slippa korrosion under transport och lagring.

Farligt gods

Airbags och batterier, särskilt fordonsbatterier såsom Lithium-Ion batterier klassas ofta som farligt gods. Detta gör att förpackningen måste vara UN-certifierad. Vi levererar emballagelösningar och bistår genom hela certifieringsprocessen.

Wellplast® PPC

Effektivt pallsystem tillverkat av plast för returhantering. Flexibelt, tåligt, rent och ergonomiskt effektivt.

Kontakta oss för mer information

Jonas Friberg

Jonas Friberg

Produktspecialist - Verkstad och fordon
Fredrik Hansson

Fredrik Hansson

Produktspecialist - Verkstad och fordon

Wellplast AB

Turistgatan 2
SE-265 39 Åstorp
Telefon: 0431 431 444
Fax: 0431 431 555
info@wellplast.se eller fyll i formuläret

Vad kan vi hjälpa dig med?

*Alla fält är obligatoriska

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Relaterade förpackningar och produkter

© Copyright 1999 - 2022 Wellplast AB