Wellplast® materialsortiment

Material optimerade för krävande applikationer – utvecklade och tillverkade av Wellplast®

Wellplast AB utvecklar och tillverkar kanalplast för krävande applikationer. Flera av materialen är unika och egenutvecklade för att möta våra kunders höga krav.  Läs om materialens egenskaper och möjligheter för att hitta vilket som passar dina behov eller kontakta våra materialspecialister på info@wellplast.se för rådgivning, prover eller offerter.

För information, prover eller offerter, kontakta oss på info@wellplast.se

Wellplast® Kanalplast

Vårt standardmaterial. En högkvalitativ kanalplast som lämpar sig för många olika typer av emballage såsom lådor, mellanlägg, fixeringsskivor och fackinreden. Standardfärg är vit men materialet kan färgsättas i valfri kulör. Wellplast® Kanalplast är rent och fuktsäkert och det är godkänt för direktkontakt med livsmedel och slutförpackning i rena zoner. Det är lätt, tåligt och 100% återvinningsbart. 

Wellplast finns också tillgängligt som Print Grade för optimal tryckkvalitet.

Tjocklek 2-10 mm

Wellplast® R Recycled

Kanalplast tillverkad av återvunnen PP. Lämplig för emballage såsom mellanlägg, lådor, tråg och fixeringsskivor. Vid tillverkningen används återvunnet material från vårt återköpsprogram – Wellplast® Buy-Back – och allt spill från vår egen produktion går direkt tillbaka. Målet är att Wellplast® R Recycled ska bestå av 100% återvunnet material.

Färg: svart eller grå

Läs mer

WCI® Korrosionsskydd

En högkvalitativ kanalplast som korrosionsskyddar produkter vid lagring och transport. En unik lösning där förpackningen eller mellanlägget aktivt skyddar alla metaller från korrosion. Lämplig för emballage såsom mellanlägg, lådor, tråg och inreden.

Läs mer

Emballage för repkänsliga produkter

Wellplast SOFT-material är särskilt framtagna för repkänsliga produkter. Materialen finns för olika applikationer, styva eller flexibla och med eller utan ESD-skydd.

Läs mer

Material med ESD-skydd

Förpackningsmaterial utvecklat för att förpacka elektronik eller andra produkter känsliga för statisk elektricitet. Vi levererar tre typer av ESD-skyddande material: konduktiva, antistatiska eller dissipativa. Materialen finns tillgängliga för olika applikationer, styva eller flexibla och med eller utan skydd för repkänsliga produkter.

Läs mer

Övriga Wellplast® material

Några av våra andra material med särskilda egenskaper för olika applikationer är Wellplast Foam – en kanalplast laminerad med PE-foam på en eller båda sidor och Wellplast S – en solid PP skiva som är extremt hållfast.

Standardprodukter och specialtillverkade förpackningslösningar

Standardprodukter

Kundanpassade emballagelösningar

Pallsystem

Farligt gods

Bygg och stål

© Copyright 1999 - 2022 Wellplast AB