Livsmedel och grönt

Fukttåliga och rena förpackningar

  • Packning i rena zoner
  • Godkänt för direktkontakt med livsmedel
  • Fukttåliga displayemballage
  • Lådor som håller vätska

Materialet Wellplast®utvecklades ursprungligen för användning inom livsmedelsindustrin. Behovet av ett fukttåligt och livsmedelsgodkänt engångs transportemballagematerial är stort. Stora mängder livsmedel kasseras p.g.a. undermåligt emballage. Fiberbaserade förpackningsmaterial skapar också stora logistiska merkostnader då packning ofta inte får ske i samma lokal som livsmedelsproduktionen. Idag levererar Wellplast AB emballagelösningar för ett stort antal applikationer. Gemensamt för dessa är att man har krav på renhet och ofta gäller det fuktiga miljöer eller fuktiga produkter. Egenskaperna, ekonomin och miljöfördelarna med materialet gör det till ett attraktivt förpackningsalternativ för livsmedel och grönt.

Lådor för fisk och skaldjur

Wellplast fisklådor är ett utmärkt alternativ till lådor av EPS (Expanderad polystyren) där man vill minska miljöpåverkan och lagervolym. Wellplast lådor levereras platta. Det innebär att man i en lastbil får in lika många lådor som för EPS-lådor kräver 10 lastbilar.

Emballage för grönsaker

I och med fukttåligheten hos Wellplast så används det ofta där emballaget utsätts för mycket fukt. Till exempel där man vattnar i lådor eller lagrar under lång tid.

Emballera tomförpackningar

För att kunna ta in tomma förpackningar i livsmedelsproduktion gäller det att packa rent och effektivt. Där fungerar Wellplast väl. Tråg, mellanlägg och lådor.

Förpackningar och produkter

Jacob Volckerts

Jacob Volckerts

Produktspecialist - Livsmedel

Wellplast AB

Turistgatan 2
SE-265 39 Åstorp
Telefon: 0431 431 444
Fax: 0431 431 555
info@wellplast.se eller fyll i formuläret

Vad kan vi hjälpa dig med?

1 + 3 = ?

© Copyright 1999 - 2019 Wellplast AB