Livsmedel och grönt

Transportemballagematerial för Livsmedel & Grönsaker

Materialet Wellplast®utvecklades ursprungligen för användning inom livsmedelsindustrin. Behovet av ett fukttåligt och livsmedelsgodkänt transportemballagematerial är stort. Stora mängder livsmedel kasseras på grund av undermåligt emballage. Fiberbaserade förpackningsmaterial skapar också stora logistiska merkostnader då packning ofta inte får ske i samma lokal som livsmedelsproduktionen. Idag levererar Wellplast AB emballagelösningar för ett stort antal applikationer. Gemensamt för dessa är att man har krav på renhet och ofta gäller det fuktiga miljöer eller fuktiga produkter. Egenskaperna, ekonomin och miljöfördelarna med materialet gör det till ett attraktivt förpackningsalternativ för livsmedel och grönt.

 • Kostnadsbesparande

  Godkänd för slutpackning i rena zoner

 • Högklassiga material

  Godkänd för direktkontakt med livsmedel

 • Rena och fuktsäkra

  Möjliggör fukttåliga displayemballage

 • Optimal logistik

  Levereras platta vilket minskar transportkostnader och lagervolym

 • Miljöeffektiv

  Består av 100% återvinningsbar PP

Förpackningar godkända för direktkontakt med livsmedel

Wellplast®- kanalplast att förvara kyld mat

Lådor för fisk och skaldjur

Wellplast fisklådor är ett utmärkt alternativ till lådor av EPS (Expanderad polystyren) där man vill minska miljöpåverkan och lagervolym. Wellplast lådor levereras platta. Det innebär att man i en lastbil får in lika många lådor som för EPS-lådor kräver 10 lastbilar.

Wellplast®- matförvaring

Wellplast® palletainerinsats

Styckat kött transporteras ofta till vidareförädling i så kallade palletainers. Palletainern är en en ihopfällbar metallbur i vilken man sätter i PE-säckar som därefter fylls med upp till 500kg kött. Wellplast palletainerinsats sätts i palletainern före säcken för att förhindra läckage.

Wellplast®- miljövänlig matförvaring salladsbuffe

Emballage för grönsaker

I och med fukttåligheten hos Wellplast så används det ofta där emballaget utsätts för mycket fukt. Till exempel där man vattnar i lådor eller lagrar under lång tid.

Wellplast®- till butiker

Emballera tomförpackningar

För att kunna ta in tomma förpackningar i livsmedelsproduktion gäller det att packa rent och effektivt. Där fungerar Wellplast väl. Tråg, mellanlägg och lådor.

Jacob Volckerts

Jacob Volckerts

Produktspecialist - Livsmedel

Wellplast AB

Turistgatan 2
SE-265 39 Åstorp
Telefon: 0431 431 444
Fax: 0431 431 555
info@wellplast.se eller fyll i formuläret

Vad kan vi hjälpa dig med?

*Alla fält är obligatoriska

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
© Copyright 1999 - 2022 Wellplast AB