Packaging innovation award 2014-10-16

Wellplast® PPC – Plastic Plastic Concept vinnare av “Packaging innovation award”

På Empack-mässan i Kista den 15-16 oktober 2014, presenterade Wellplast AB sitt pallkoncept för första gången för en bredare kundkrets. Besökarna visade stort intresse för konceptet och dessutom vann det alltså priset. “Packaging Innovation Award delas ut till den främsta innovationen inom förpackningsområdet under året. Vi på Wellplast AB är mycket glada och stolta över utmärkelsen.

pall-svep-lock Pall-krage-lock

 

 

 

 

Juryns motivering:

Wellplast har genom gediget utvecklingsarbete i nära samarbete med ledande returpallsanvändare utvecklat ett nytt, unikt pallkoncept bestående av plastpall, lock kragar eller sleeves. I förgrunden har stått förbättrad ergonomi vid i- och urlastning av pallarna, förbättrat skydd mot regn och smuts, ett system som passar lika bra för tungt som för lätt gods, hög staplingsstyrka och lång livslängd.

Ett exempel på innovation i systemet är att pallkragarna kan vikas ihop tillsammans utan att delas efter att pallen har tömts. En annan att sleevens lastöppningar inte har några rörliga delar, vilket borgar för en lång livslängd. Pallbotten är helt slät vilket förenklar såväl lastning som rengöring. Pallkonceptets fördelar har konfirmerats av de första användarna.

Läs mer om konceptet genom att klicka här