Mångmiljonorder till Wellplast AB för miljösmarta pallboxar

Förpackningslösningar optimerade för bästa möjliga fyllnadsgrad och med maximal hopfällbarhet för returtransport ger både ekonomiska och miljömässiga besparingar, detta är något som genomsyrar hela Wellplast ABs verksamhet. Nu har bolaget fått en stororder på en fällbar pallbox för fordonsindustrin. Pallboxen rymmer även ett komplett inrede och ihopfälld bildar ett eget förpackningskit.

Emballaget kommer att användas till fordonskomponenter och gå i ett returflöde under de år som den specifika modellan tillverkas. En återanvändningsbar produkt som dessutom kan fällas för att minimera transportpåverkan ger stora ekonomiska och miljömässiga besparingar.

Förutom de ekonomiska fördelarna innebär lösningen också stora tidsbesparingar i hanteringen och systemet är även bra ur ergonomisk synpunkt. ”Vår möjlighet att utveckla långsiktiga lösningar i nära samarbete med kund har gett oss stor förståelse för hur produktionsflödet fungerar”, säger Fredrik Hansson, säljchef på Wellplast AB. Systemet är en anpassning av Wellplast®PPC, ett system med pallar, krage, sleeve och lock i plast. Den kundspecifika lösningen har även ett specialtillverkat inrede i Wellplast®FlexiSOFT, ett material framtaget för att skydda repkänsliga produkter. Inrede och sleeve viks ihop och packas i den måttanpassade yttersleeven till en platsbesparande enhet.

”Ytterligare en miljömässig fördel är att vi erbjuder ett återköpsprogram där vi köper tillbaka de använda förpackningarna vid end-of-life”, berättar Fredrik Hansson. ”Redan funktionen i returflödet innebär stora miljöfördelar och genom att återvinna materialet för tillverkning av nya produkter kan vi sluta cirkeln”, avslutar han.