Nytt Europeiskt samarbete

I början av året slöts ett samarbetsavtal mellan Wellplast AB och Söhner Kunststoffthechnic Gmbh som bland annat innebär ett tätt utvecklingssamarbete mellan bolagen.

Wellplast har i och med avtalet ensamrätt i Skandinavien och Finland på försäljning av Söhners produktsortiment i form av pallar, pallboxar och thermo-formade emballage. Söhner i sin tur får tillgång till unika Wellplast®-material för emballage till sin kundbas i Europa.

Med båda bolagens produktportföljer och stora erfarenhet av specialanpassade industri-emballage ökas möjligheterna väsentligt att tillsammans skapa logistiskt optimerade och miljömässigt förbättrande lösningar för industri-kunder i Skandinavien, säger Jacob Volckerts, en av grundarna till Wellplast AB.

Vi ser Wellplast AB som den perfekta partnern för att öka vår närvaro på den skandinaviska marknaden. Deras stora kunskap och erfarenhet av utveckling och produktion av industriemballage ger värdefulla möjligheter. Att vi samtidigt får tillgång till deras unika material ger ett win-win-win för bägge parter, säger, Dr. Theo Doll, CEO, Söhner Kunstsstofftechnik GmbH.

Wellplast AB är en ledande tillverkare i Skandinavien av industri-emballage av plast. Bolaget utvecklar och producerar förpackningsmaterial och färdiga förpackningslösningar för verkstad, fordon, bygg och livsmedelsindustri. Produktsortimentet består av industriemballage av plast för engångs eller flergångsanvändning. Alltifrån det prisbelönta pallsystemet Wellplast® PPC till mellanläggsskivor och specialanpassade emballage. Wellplast AB har sitt säte i Åstorp, Sverige, omsatte 125 miljoner kronor under 2018 och har ca. 75 anställda.

Söhner är den dominerande Europeiska tillverkaren av stora lastbärare tillverkade av plast. De har ett brett sortiment av standardprodukter i form av stora plastpallar och pallboxar. Dessa finns tillgängliga som standard i en mängd olika format. De unika produktionsteknologierna ger också stora möjligheter till specialanpassning. Söhner Kunststofftechnic Gmbh har sitt säte i Schwaigern, Tyskland och omsätter ca. 65 miljoner Euro per år och sysselsätter 350 anställda.