Bygg och stål

Experter på emballage för stål, byggmaterial och skyddsskivor i plast

Emballage för bygg & stål. Wellplast AB har under lång tid varit leverantör av emballage till ledande företag inom metallbearbetande industri och har genom åren byggt upp en gedigen kunskap om vad som krävs av emballagelösningarna för att de ska fungera i alla led. Vi levererar idag emballage för både plan och korrugerad plåt och för långgods, rör och stänger.

I vårt sortiment hittar du också byggmaterial och skyddsskivor i återvunnen plast. De är rena, fukttåliga, enkla att hantera och 100% återvinningsbara.

Wellplast® Lättviktsskivor för gjutning i betong

Wellplast AB levererar kanalplastskivor i 10 mm Polypropen (PP) för gjutning av fundament och tunnare skivor för släppformar. Tid kan sparas då skivan är lätt kapa, vika och formatanpassa. Den låga vikten minskar risken för arbetsskador. Skivan tål fukt och väta, har hög styvhet och kan lätt formatanpassas efter sulor och balkar. Wellplast® Lättviktsskivor för gjutning av fundament är 100% återvinningsbara och kan även levereras tillverkade i återvunnet material.

Kontakta oss för mer information

 • Fuktsäkert

  Skyddar byggmaterial som hanteras eller lagras utomhus

 • Tåligt

  Skyddar mot skarpa kanter

 • Styvt och lätt

  Hög styvhet i förhållade till vikt

 • Miljöeffektiv

  Består av polypropen och är 100% återvinningsbart

Emballage för krävande applikationer och känsliga produkter.

Gemensamt för materialen Wellplast AB använder är att de är extremt starka och tåliga i förhållande till vikt. De påverkas inte av fukt och vatten samt är kemikaliebeständiga. De är rena vilket innebär att de inte släpper partiklar och damm. I och med att de är oorganiska minimeras risken för mögeltillväxt. Dessa egenskaper gör att de passar väl även som returemballage som ska användas under lång tid.

Wellplast®- kanalplast för bygg & industri

Emballering av plan och korrugerad plåt

Att packa metalldelar ställer ofta stora krav på emballaget på grund av hög vikt och skarpa kanter. Wellplast® är tåligt och erbjuder ett överlägset skydd mot skarpa kanter. Wellplast® har låg vikt och är lätt att hantera.

Läs mer

Wellplast®- smarta rör i kanalplast

Emballering av långgods, rör och stänger.

Wellplast® fungerar som fuktspärr, för att förhindra repor och styva upp buntarna. Det är mycket tåligt och påverkas inte av fukt eller kemikalier.

Läs mer

Wellplast®- kanalplast som skydd till golvet

Skyddsmaterial för bygg

Optimalt skydd för golv och andra ytor under byggnation. Skivorna är mycket tåliga och har en mycket låg vikt samtidigt som de ger ett bra skydd. De är dessutom lätta vika och skära till för att anpassas i storlek eller för vinklar.

Läs mer

Emballage för utomhuslagring

Wellplast AB levererar emballage för byggmaterial som lagras och hanteras utomhus. Fukttåligheten gör att emballaget skyddar väl och ser bra ut även vid lång tids lagring utomhus. Det kan vara allt från lådor som hanteras av hantverkare till skyddsskivor för takplåt, rännor och rör.

Kontakta oss för mer information

Formar vid betonggjutning

Wellplast® Lättviktsskivor fungerar utmärkt vid gjutning av betong. Kraftigare material för att bygga formar och tunnare för att använda som släppmaterial i formar.

Kontakta oss för mer information

Carl Waldeborn

Carl Waldeborn

Produktspecialist - Bygg och stål

Wellplast AB

Turistgatan 2
SE-265 39 Åstorp
Telefon: 0431 431 444
Fax: 0431 431 555
info@wellplast.se eller fyll i formuläret

Vad kan vi hjälpa dig med?

*Alla fält är obligatoriska

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Material

© Copyright 1999 - 2022 Wellplast AB