Möjligheterna att trycka på materialet Wellplast® är flera. Valet av tryckmetod beror främst på syftet med trycket. Ska förpackningen marknadsföra innehållet i detaljhandeln så ställs givetvis helt andra krav på tryckkvalitet än om det bara handlar om en återvinningssymbol. Även upplaga, förpackningsstorlek och materialval påverkar valet av tryckmetod. Kontakta gärna oss för att diskutera vilken tryckmetod som passar din applikation bäst.
Här nedan beskrivs fyra frekvent använda metoder.

Inline stämpeltryck

Den enklaste och mest ekonomiska tryckmetoden. Det är rullande flexo tryckdynor som trycker materialet vid skivtillverkningen. Det blir ett enkelt löpande enfärgstryck och används för återvinningssymboler, emballage-nummer eller där man vill visa sin logo.

Max tryckhöjd: 90 mm
Max trycklängd: 400 mm
Tryck: 1-färgs tryck i svart eller blått (nyansen går ej att variera med denna tryckmetod)

Screentryck

Screentryck används för mindre och medelstora kvantiteter där man vill ha placerade tryck. För den här tekniken blir resultatet bäst om färgerna är separerade från varandra.

Max tryckstorlek: 1600×1280 mm
Tryck: Flerfärgstryck utifrån färgkoder

Digitaltryck

Den här metoden är kostnadseffektivt för mindre upplagor eller provtryck där mer avancerade tryck krävs.


Max tryckstorlek: 1600×1280 mm
Tryck: Fyrfärgstryck

Flexotryck

Flexotryck används för högkvalitativa flerfärgstryck och ger ekonomiska fördelar när det gäller stora volymer. Eftersom färgen är inlaminerad i materialet är även den tryckta ytan livsmedelsgodkänd. En tunn transparent polypropenfolie trycks på baksidan och lamineras samman med Wellplast materialets liner (ytterskiktet). Trycket lamineras alltså in mellan skikten. Den tryckta folien används sedan för ark-produktion där den också skärs efter skärmärken, vilket möjliggör placerade tryck.

Tryckstorlek löpande tryck: 4000 x 1200 mm
Tryckstorlek placerat tryck: 1300 x 1200 mm
Tryck: Max. 8 färger